Duhovna obnova za ministrante

Pod geslom „SMS ministrant – služitelj – molitelj- svjedok“ od 19. do 21. lipnja 2023. u Katoličkom školskom centru „Petar Barbarić“ u Travniku održava se duhovna obnova za ministrante Vrhbosanske nadbiskupije, Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanjske biskupije.

Na duhovnoj obnovi sudjeluje 73 ministranta i ministrantice iz župa: Domanovići, Neum, Trebinja-Rovno, Prenj, Hrasno, Čeljevo, Prozor, Travnik, Odžak, Novo Sarajevo, Bistrica kod Uskoplja, Žepče, Sarajevo Stup i Novi Travnik Presvetog Trojstva.

Organizaciju i duhovni program vode vlč. Željko Marić, koji je prvoga dana predslavio sveto misno slavlje i uputio prigodnu poticajnu propovijed, vlč. Jakov Kajinić, vlč. Josip Dedić, vlč. Josip Marković i s. Ljubica Stjepanović zajedno sa sjemeništarcima Mariom Anđelićem, Antom Batinom, Kazimirom Jurčićem i internisticama Ivanom Tunjić, Lidijom Štrkalj i Mihaelom Mađar. Duhovna obnova bila je bogata raznim sadržajima: pobožnošću prije svete mise, probama pjevanja, pripremama za svetu misu, pristupanjem sakramentu pomirenja, jutarnjom i večernjom molitvom te raznim drugim aktivnostima. Ministranti su aktivno sudjelovali u ministriranju, animiranju pjevanja i misnih čitanja. Posebno je bilo dostojanstveno i pobožno sudjelovanje za vrijeme večernjeg Euharistijskog klanjanja.  

Drugoga dana predstavnici župa sudjelovali su na kvizu općeg znanja o vjeri i ministrantske službe. Dio ministranata za vrijeme kviza imalo je prigodu pogledati film „Cirkus leptira“. U drugom dijelu ministranti su imali priliku upoznati se sa Centrom, sjemenišnom crkvom, svetačkim likom Petra Barbarića, posjetom njegovu grobu, župnoj crkvi Ivana Krstitelja, muzeju Eric Brandis te šetnjom grada do Plave vode. U popodnevnim satima ministranti sudjeluju u raznim sportskim natjecanjima, a večer je predviđena za film o Petru Barbariću. Vrhunaca drugoga dana bit će euharistijsko slavlje.

Broj pregleda: 246

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.