UČENICI VII. RAZREDA KŠC „PETAR BARBARIĆ“- OSNOVNA ŠKOLA TRAVNIK POSJETILI BOGOMOLJE U TRAVNIKU

Prema nastavnom planu i programu predmeta povijest religija predviđen je posjet vjerskim objektima. Tom prigodom su učenici VII. razreda Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ – Osnovna škola Travnik u srijedu, 31. svibnja 2023. godine, posjetili pravoslavnu crkvu Uspenja presvete Bogorodice u Travniku, gdje nas je dočekao paroh travnički Goran Živković. Ukratko nam je predstavio povijest crkve i opisao način slavljenja svete liturgije. Nadalje, u srijedu, 7. lipnja 2023. godine, posjetili su džamiju Sulejmaniju, u narodu poznatiju kao Šarena džamija. U džamiji nas je dočekao hfz. dr. Džemail Ibranović koji nam je predstavio povijest bogomolje i nedaće koje su je zadesile kroz četiri stoljeća postojanja.

Učenicima je pružena prilika bolje upoznati svoje sugrađane islamske i pravoslavne vjeroispovijesti te su mogli postaviti pitanja, ukoliko su imali nepoznanica.

I ovom se prilikom zahvaljujemo našim domaćinima na gostoprimstvu i spremnošću uvijek rado otvoriti vrata svojih bogomolja.

Marija Glavaš

Broj pregleda: 132

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.