Biblioteka i informacijska pismenost

    Jedan u nizu događaja manifestacije za Dan općine Travnik je i radionica za srednjoškolce „Biblioteka i informacijska pismenost“, održana 13. ožujka u Andrićki u organizaciji Bosanskog kulturnog kruga. Radionicu i predavanje priredile su Marija Marić, voditeljica knjižnice u KŠC-u „Petar Barbarić“ i njezina kolegica iz SMŠ „Travnik“, Melisa Ščetić.

Cilj radionice bio je približiti srednjoškolcima ulogu biblioteke u društvu u 21. stoljeću te važnost informacijske i medijske pismenosti te kritičkog razmišljanja. Ako ne naučimo te vještine, nećemo biti u stanju tražiti, prepoznati i iskoristiti pravu informaciju, tj. znanje. U modernom svijetu, paradoksalno nikada nije bilo lakše doći do „informacije“, a u isto vrijeme i nikada teže, jer nekada smo imali smjernice i posrednike (biblioteke/ bibliotekare / reference), a danas smo prepušteni sami sebi u informacijskom kaosu. Stoga je važno posjedovati vještine koje će nam olakšati pronaći i / ili proizvesti znanje.

Broj pregleda: 520

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.