Školu bez nasilja gradimo zajedno

Sigurno školsko okruženje, gdje svaki učenik ima priliku za rast i razvoj, možemo stvoriti samo zajedničkim trudom.  Stoga smo u proteklom periodu u našem Centru realizirali preventivne programe s ciljem sprječavanja pojave nasilja među vršnjacima. U srijedu, 22. veljače 2023. na Dan ružičastih majica, učenici Centra su simbolično nosili ružičasti odjevni predmet i na taj način ukazali na važnost prevencije nasilja među vršnjacima. Na isti dan gimnazijalci su svojim potpisom dali obećanje svakodnevno svojim ponašanjem doprinositi izgradnji škole bez nasilja. Također, u četvrtak 23. veljače 2023. godine u suradnji s članovima Policijske stanice Travnik te kroz edukativno predavanje psihologinje Gimnazije Klaudije Ribić i don Josipa Markovića učenici Gimnazije i te učenici osmih i devetih razreda Osnovne škole imali su priliku učiti o opasnostima elektroničkog nasilja i načinima zaštite i prijave istog.

Nadalje, psiholog Antonio Bilić i pedagoginja Marija Milanović u Osnovnoj školi su realizirali radionice razvijanja vještina komunikacije i nenasilnog rješavanja sukoba kod učenika, a na satima Zajednice učenika svi su sudjelovali u izradi prigodnih panoa.

Broj pregleda: 290

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.