Osvojeno prvo mjesto na međunarodnom likovnom natječaju „Crkve našeg grada“

Veliki uspjeh naše Lare Augustinović, učenice 7.a odjela  Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“- Osnovne škole Travnik, za osvojeno prvo mjesto na likovnom natječaju „Crkve našeg grada“ u organizaciji Katoličke osnovne škole u Šibeniku. Na natječaju je sudjelovalo 36 osnovnih škola s ukupno 298 učenika iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. 

Kroz zadanu temu cilj natječaja bio je potaknuti učenike na istraživanje, upoznavanje i predstavljanje kulturne baštine njihova grada i mjesta. Najbolji rad naše Lare u kategoriji predmetne nastave, pod mentorstvom prof. Kristine Vidak, prikazuje crkvu sv. Ivana Krstitelja u Travniku, kao odraz bogatstva naše vjerničke baštine, koju je Lara vješto dočarala slikarskom tehnikom akrilnih boja. 

Crkvene građevine simboli su vjere i vremena u kojem su građene i iznad svega znak su Božje prisutnosti među nama i kao takve otvaraju vrelo mogućnosti za njezinu likovnu interpretaciju. Ova vrijedna nagrada rezultat je Larinog upornog rada i zalaganja, pozitivnog i kreativnog razmišljanja kao i darovitosti u likovnom stvaralaštvu.  

Čestitamo našoj učenici i ponosni smo na njenom izvanrednom uspjehu i svim dosadašnjim koje je ostvarila. Bravo! 

Kristina Vidak, prof

Broj pregleda: 1629

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.