„Susret zahvalnosti“ za dobročinitelje i prijatelje Katoličkog školskog centra u Travniku

Zahvalni za podršku i suradnju na različitim projektima i aktivnostima tijekom 2022. godine Katolički centar „Petar Barbarić“ – Travnik upriličio je predbožićni susret za prijatelje i dobročinitelje u Centru za kulturu Travnik. Don Josip Dedić naglasio je važnost izgradnje pješačkog mosta preko rijeke Lašve, proširenje parkinga i izgradnje moderne samouslužne praonice.  Iznimno važan edukacijski projekt je Kids Hack Day, koji je privukao veliki broj učenika iz cijele BiH, održan je u sportskoj dvorani KŠC-a uz svesrdnu pomoć Općine Travnik i Ministarstva obrazovanja te velikog broja gospodarstvenika. Vrijedan spomena je i ekološki projekt „Mjesec ekologije“ organiziran u suradnji s Općinom Travnik. Katolički školski centar proveo je volontersku akciju „72 sata bez kompromisa“ u Travniku i u Šiljevištima kod Ljubuškog, rodnom mjestu Petra Barbarića. Značajan događaj za naš Zavod je vraćanje cjelokupne zgrade Nadbiskupskog sjemeništu u Travniku. Većina aktivnosti u vremenu koje dolazi usredotočena je na obnovu zagrade koju je Vrhbosanska nadbiskupija dobila 77 godina nakon nasilnog oduzimanja.

U svom promišljanju ravnatelj Centra, don Željko Marić, izrekao je božićnu i novogodišnju čestitku naglašavajući važnost blagdana i blagdanskih slavlja. Zahvalio je Vladi SBK i Saboru SBK što je konačno riješio na zakonit i pravičan način sveukupno djelovanje KŠC-a i travničke Medrese. Program je vodila Marija Glavaš, vjeroučiteljica, a prigodnim skladbama Mješoviti zbor KŠC-a, pod ravnanjem gđe. Vlatke Čabro, dao je posebno božićno ozračje ovom susretu.

Broj pregleda: 794

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.