ORUŽJE NE ŠTITI, ORUŽJE UBIJA! Predavanje za učenike KŠC-a „Petar Barbarić“ Gimnazija

U posjet našem Centru danas su došli policijski službenici, narednik Fatmir Smajlović i mlađa inspektorica Lidija Ivičević te su u sklopu projekta PILLAR (Prevention and Illicit Arms Reduction) i UNDP-a održali predavanje za maturante o opasnosti koje predstavlja uporaba vatrenog oružja.

Učenicima su podijelili promotivne brošure u kojima se iznose podaci o broju i frekvenciji zlouporabe i nelegalnog korištenja oružja. Narednik Smajlović naglasio je da se zlouporaba dešava u obitelji te da su izvršitelji najčešće muškarci. Oružje koje se korisit je ilegalno nabavljeno i za njega uglavnom ne postoji dozvola za korištenje.
Mladi pod utjecajem medija, spotova, video igrica afirmativno gledaju na posjedovanje oružja,  a to može dovesti do velikih tragedija, umorstva i samoozljeđivanja. Oružje je opasno, posebno u pogrešnim rukama. Da bismo smanjili uporabu oružja, važno je znati posljedice korištenja istoga, a sve nelegalno oružje možemo i moramo prijaviti, bez straha od sankcija!

Broj pregleda: 733

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.