Kratki film učenice Mirne Barišić među najuspješnijim učeničkim radovima BiH

Udruženje ,,Resursni Aarhus centar u BiH”, zajedno sa Centrom za ekologiju i održivi razvoj (CEKOR) tijekom svibnja organizovao je Literarni-multimedijalni-likovni EKO natječaj pod nazivom „Vjera i okolišna etika kao odgovor na zagađen okoliš i klimatske promjene“.

Učenica Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“- Osnovne škole Travnik Mirna Barišić (7.b), uz mentorstvo nastavnice Ivane Zekić, natjecala se sa svojim filmskim uratkom s učenicima iz cijele Bosne i Hercegovine.  Njezin kratki animirani fil „EKO film“ proglašen je 6. lipnja 2022. godine jednim od najuspješnijih radova u III. kategoriji (od 13. do 15. godina). Svojim uratkom ukazala je na probleme korištenja plastičnih vrećica koje svakodnevno utiču na okoliš i klimatske promjene kao i na  jednostavno rješenje tog problema. Dodjela nagrada i certifikata za škole i učenike održat će se u prostorijama Međunarodnog centra za djecu i omladinu u Sarajevu, a listu najuspješnijih radova objavljena je na web stranici Aarhaus centra. Upućujemo čestitke učenici i zahvaljujemo na uspješnom predstavljanju našega Centra.

Literarno-novinarska sekcija OŠ

Broj pregleda: 1441

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.