Svjetski dan zaštite okoliša

Uz slogan „Samo je jedna Zemlja“, 1974. godine prvi put je obilježen Svjetski dan zaštite okoliša.

Svjesni smo posljedica klimatskih promjena (suše, hladnoće, poplave, jake kiše, nestajenje ledenjaka…) i njihovog utjecaja na okoliš. Odgovornost za njih, kao najveći proizvođači stakleničkih plinova, uglavnom snose sekundarne djelatnosti (industrija, energetika, rudarstvo…). Bitno je naglasiti kako i pojednici svojim razmišljanjem i životnim stilom utječu na okoliš u kojem žive. Što znači da i mi, kao pojedinci, možemo utjecati na osvještavanje ovog problema.

Svjetski dan okoliša povezuje sve sudionike ovog procesa pri čemu se ističu nastojanja i uspjesi u postizanju i očuvanju zdravog okoliša, kako organizacija tako i pojedinaca.

U našoj školi ovaj značajan datum su obilježili učenici članovi sekcija Biološko-ekološka i Tradicijska kultura sa svojim voditeljicama Natalijom Milisav Heraković i Goranom Matošević u suradnji s učiteljicom Mateom Marin, koja vodi Odjel djece s posebnim potrebama s djelomičnom integracijom.

Broj pregleda: 2564

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.