UČENICI VII. RAZREDA KŠC „PETAR BARBARIĆ“- OSNOVNA ŠKOLA TRAVNIK POSJETILI BOGOMOLJE U TRAVNIKU

U sklopu nastave predmeta povijest religija predviđen je i posjet vjerskim objektima. Tom prigodom su učenici VII. razreda Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ – Osnovna škola Travnik u utorak, 30. svibnja 2022. godine, posjetili džamiju Sulejmaniju, u narodu poznatiju kao Šarena džamija. U džamiji nas je dočekao hfz. dr. Džemail Ibranović koji nam je predstavio povijest bogomolje i nedaće koje su je zadesile kroz četiri stoljeća postojanja. Nadalje, učenici su posjetili pravoslavnu crkvu Uspenja presvete Bogorodice u Travniku, gdje nas je dočekao paroh travnički Goran Živković. Ukratko nam je predstavio povijest crkve i opisao način slavljenja svete liturgije.

Učenicima je pružena prilika bolje upoznati svoje sugrađe islamske i pravoslavne vjeroispovijesti te su mogli postaviti pitanja, ukoliko su imali neke nepoznanice. Na kraju oba posjeta, i hfz. Džemail i otac Goran počastili su učenike sokom i čokoladicama te im se i ovom prilikom zahvaljujemo na gostoprimstvu i spremnošću uvijek rado otvoriti vrata svojih bogomolja.

Marija Glavaš

Broj pregleda: 2907

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.