Ministranti župe Prozor u Barbarićevom Travniku

I ove godine posjetili su nas ministranti župe Prozor. Susret je započeo svetom ispovijedi te misnim slavljem koje je predvodio don Željko Marić. U svom nagovoru za vrijeme mise podsvijestio je ministrantima važnost i posebnost njihove uloge. Ministranti su posjetili kriptu u kojoj je dugo godina bilo skriveno tijelo časnog sluge Božjeg

Petra Barbarića o čemu im je progovorio don Jakov Kajinić. Barbarićev Travnik – tako bi se mogla nazvati šetnja gradom. Nakon što su upoznali život našeg Petra djeca su imala priliku u šetnji upoznati i grad Travnik u kojem je on sam živio. Posjetili smo Plavu vodu i groblje na Bojni gdje je Petar bio pokopan nakon svoje smrti, prije preseljenja njegovoga tijela u crkvu.
Poslijepodne je proteklo u znaku sporta, u igri nogometa . Nakon sportskih igara, upoznali smo ministrante sa „svecem u tenisicama i trapericama“, novim blaženikom Katoličke Crkve, njihovog bliskog suvremenika i vršnjaka koji je bio normalan, mlad čovjek ali je jako volio Boga – blaženim Carlom Acutisom. On se poput njih suočavao sa svakodnevnim izazovima ali je uz pomoć Isusa i Marije došao do svog cilja vršeći svakodnevne dužnosti u nebo, baš kao i naš Petar. Blaženi Carlo imao je posebnu ljubav prema Blaženoj Djevici Mariji, jednom prilikom je rekao: „Krunica je najkraće stepenište po kojem uzlazimo na nebo“. Ključnu i najvažniju ulogu u njegovom životu imala je Euharistija. Našim ministrantima s kojima smo proveli lijep dan želimo upravo to – da im sveta misa bude središte života i njihovog ministriranja jer ona je naš put u nebo, kako nam i sam Carlo kaže „Euharistija je moja autocesta za nebo“. Blaženi Carlo, moli za nas, a posebno za sve ministrante!

Sestre Omnia Deo

Broj pregleda: 4756

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.