Darko Tusun – Dobitnik najvažnije nagrade na razini Sustava katoličkih školskih centara u Bosni i Hercegovini – nagrade “Petar Barbarić”

Učenik IV. a odjela gimnazije Darko Tusun osvojio je nagradu “Petar Barbarić” koja je osnovana 2006. godine. On je šesnaesti dobitnik te treći dobitnik iz Katoličkog školskog centra “Petar Barbarić”- Gimnazija Travnik.

Darko je tijekom četiri godine gimnazije sudjelovao na 33 literarna natjecanja na kojima je osvojio 12 nagrada. Sudjelovao je na nekoliko fotografskih te na nekoliko natjecanja iz prirodnih znanosti, matematike i fizike gdje je ostvario zapažene rezultate.
Bio je uključen u rad većine školskih sekcija, sudjelovao je na dvadesetak projekata i manifestacija.
Također,  priznanje za svoj rad i trud dobio je u prosincu 2021. godine kada je proglašen za jednog od najboljih učenika Federacije BiH u kategoriji srednjoškolaca koje mu je dodijelilo nadležno ministarstvo.

Dana 19. svibnja 2022. godine Katolički školski centar „Petar Barbarić“ Travnik je proslavljao svoj dan, dan rođenja časnog sluge Božjega Petra Barbarića.
Na svečanoj akademiji u 18:00h, kojoj je prethodilo euharistijsko slavlje, dodijeljena mu je plaketa s priznanjem. Darko je uputio prigodni govor u kojem je napomenuo važnost vrline odgovornosti, zahvalio se svim svojim profesorima, prijateljima i obitelji. Naposljetku je iznio riječi ohrabrenja: “Ne dajmo se shrvati ni nutarnjim ni vanjskim kušnjama, neka nas istina vodi, da imamo i hrabrosti i smjelosti kroz život kročiti, Bog na nas računa, ova zemlja na nas čeka!“

Plaketu mu je dodijelio nadbiskup i metropolit vrhbosanski msgr. Tomo Vukšić te msgr. Ivica Božinović.

Broj pregleda: 1628

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.