KŠC “Petar Barbarić” Travnik predstavljen na susretu Vijeća Europe s predstavnicima sektora za rad s mladima u BiH

Vijeće Europe, u suradnji s Ministarstvom civilnih poslova Bosne i Hercegovine, je  organiziralo susret predstavnika mladih i donositelja politika za mlade u Bosni i Hercegovini. Susret je organiziran u središnjem uredu za mlade Vijeća Europe u Budimpešti.
Temeljni cilj ovog susreta bio je predstaviti ključne organizacije iz područja javnog sektora, civilnog sektora i sektora formalnog obrazovanja u Bosni i Hercegovini kako bi se ostvarila direktnija suradnja s donositeljima odluka i politika za mlade na različitim razinama odlučivanja. Osim toga, ovaj susret predstavlja dio širih aktivnosti i konsultacija voditelja projekata i aktivnosti za mlade u Bosni i Hercegovini s krajnjim ciljem definiranja strateških politika za mlade, ali i kreiranja fondova i projekata za mlade koji su usklađeni s temeljnim strateškim dokumentima.
Alen Gudalo, voditelj projekata školskog Centra, predstavio je naš školski Centar i njegove posebnosti te projekte regionalne i međunarodne suradnje koje škola uspješno realizira samostalno i u suradnji s civilnim sektorom.
Susret u Budimpešti omogućio je uvid u ključne izazove poput ograničenog pristupa škola međunarodnim fondovima za razvoj projekata za mlade te zastarjelost strateških politika za mlade. Tijekom ove godine Vijeće Europe će nastaviti raditi s institucijama koje su predstavljene na ovom susretu kako bi se osnažio rad s mladima u Bosni i Hercegovini.

Broj pregleda: 4052

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.