PROSLAVA DANA ŠKOLE KŠC-A “PETAR BARBARIĆ” TRAVNIK

Na dan rođenja sluge Božjeg Petra Barbarića, uzora svih djelatnika i učenika, 19. svibnja, obilježen je Dan katoličkog školskog centra ,,Petar Barbarić” . Slavlje je počelo euharistijskom svetom misom u sjemenišnoj  crkvi sv. Alojzija Gonzage koju je predvodio nadbiskup vrhbosanski  Tomo Vukšić.

Nakon svete mise uslijedila je akademija u  auli Centra prožeta temom „ Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta“. Sudionici priredbe, učenici Osnovne škole i Gimnazije zajedno s djecom iz produženog boravka, svojim recitalima, igrokazima i performansom te skladbom na klaviru poslali su poruku  kako su djeca naša budućnost i najveća vrijednost u koju treba ulagati i kako odrasli trebaju stvarati ljepši svijet i mirno okruženje u kojem će odrastati uz poštivanje različitosti i međusobno  uvažavanje.

Nakon predstavljanja točki, uslijedila je dodjela priznanja učeniku gimnazije Darku Tusunu, dobitniku godišnje nagrade „Petar Barbarić“, koja se dodjeljuje svake godine jednom učeniku srednje škole, na razini Sustava katoličkih škola za Europu za izuzetne rezultate u učenju, vladanju i izvanškolskim aktivnostima postignutim tijekom školovanja.

Zatim je uslijedio pozdrav s djelatnicima koji su ove godine otišli u zasluženu mirovinu, Ana Čabro te dugogodišnji direktor i prof. hrvatskog jezika  Dragan Volić.

Uručena su i priznanja za poseban doprinos u radu škole djelatnicima Osnovne škole, prof. razredne nastave Slavici Andruščak i prof. matematike Melisi Pružan, djelatnici gimnazije prof. njemačkog jezika Tanji Lešić, psihologinji Klaudiji Ribić i pedagoginji Žani Topalović – Tomić te don Josipu Dediću.

Poslije uručivanja priznanja održan je INMEMORIAM djelatnici, Ružici Vukoja, koja je nažalost preminula ove školske godine .

Program svečane akademije završen je video projekcijom pjesme „ Slugo Božji“, koja je nastala u vrijeme pandemije, a autorica je naša  prof. Ivana Janko – Stupar .

U hodniku ispred aule mogla se pogledati izložba crteža i slika naše učenice 2. b gimnazije Petre Glavaš.

Ugodno druženje svih uvaženih gostiju, djelatnika i roditelja nastavilo se uz domjenak u blagovaonici Sjemeništa.

Broj pregleda: 5222

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.