„MOLIMO SE SVEMOGUĆEMU BOGU DA NAŠE SJEMENIŠTE UVIJEK DAJE DOBRE I SVETE BUDUĆE SVEĆENIKE!“

Nadbiskupijsko sjemenište „Petar Barbarić“ u Travniku je upravo ovoga četvrtka proslavilo svoj dan. Euharistijsko slavlje u sjemenišnoj crkvi sv. Alojzija Gonzage povodom proslave predvodio je generalni vikar mons. Slađan Ćosić, uz koncelebraciju travničkog dekana preč. Marka Mikića te rektora sjemeništa i ravnatelja Katoličkog školskog centra preč. Željka Marića koji je prije Svete mise uputio pozdrave i dobrodošlicu svima nazočnima.

Obilježavanje dana sjemeništa započelo je susretom sjemeništaraca, njihovih roditelja, župnika i odgojitelja na čelu s rektorom sjemeništa i mons. Ćosićem koji su se prisutnima obratili uvodnom riječi. Preč. Željko Marić ukazao je na važnost usklađivanja života u sjemenišnoj zajednici i župi, a odgojitelji su nazočnima približili život u sjemenišnoj zajednici, na što su se kratko osvrnuli i župnici.

Samom euharistijskom slavlju prethodio je niz pjesama koje govore o duhovnom pozivu u izvedbi samih sjemeništaraca pod vodstvom njihovog duhovnika don. Jakova Kajinića.

Mons. Ćosić je u homiliji podsjetio da se u sjemeništu osposobljavaju mladići kako bi mogli, kada zato dođe vrijeme, na sebe preuzeti onu istu zadaću Petra i apostola, a to je zadaća naviještanja i svjedočenja radosne vijesti. Za to je, potrebna pomoć i podrška njihovih bližnjih, roditelja, župnika, odgojitelja, a nadasve ustrajna molitva cjelokupne kršćanske zajednice. Također je napomenuo da računaju na brižnu ljubav nadbiskupa i cijele nadbiskupije, a isto tako i na zagovor sluge Božjega Petra Barbarića. Molimo, ističe mons., da ga Bog zbog njegova kreposnog života proslavi čašću oltara kao blaženika i sveca, ali isto tako molimo da Bog nama udijeli snagu da poput njega savjesno izvršavamo svoje svakodnevne dužnosti i neumorno idemo evanđeoskim putem prema svetosti.

s. Marija Jozefina

Broj pregleda: 11777

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.