Druga radionica za učenike KŠC-a “Petar Barbarić” u sklopu projekta “Koračajmo zajedno”

 

Katolički školski centar “Petar Barbarić” nastavlja suradnju s Nadbiskupijskim centrom za pastoral mladih “Ivan Pavao II.” na projektu “Koračajmo zajedno” koji se uspješno realizira i tijekom školske 2021./2022. godine. Temeljni cilj projekta je osnažiti suradnju mladih i obrazovnih institucija kroz provedbu interaktivnih radionica o vjerskim i kulturnim različitostima Bosne i Hercegovine, ali i zajedničkim  vrijednostima koje povezuju pripadnike različitih vjerskih uvjerenja. Osim toga, mladi se  kroz studijska putovanja u zemlji i regiji upoznaju s kulturno-povijesnim posebnostima krajeva koje posjećuju čime dobivaju nova saznanja i stvaraju konekcije s mladima iz drugih škola.
U srijedu, 27. travnja, Centar je ugostio edukatora Željka Maksimovića koji je ovaj put razgovarao s našim mladima o pravoslavlju te temeljnim posebnostima običaja pravoslavnih vjernika u našoj zemlji.
Učenici će nastaviti sudjelovati na ovom projektu kroz nova studijska putovanja i susrete s mladima edukatorima Centra za mlade “Ivan Pavao II”.
Zahvaljujemo se učenicima na aktivnom radu i interesu da stječu nova znanja kroz sudjelovanje na aktivnostima projekta “Koračajmo zajedno”.

Broj pregleda: 6721

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.