Predavanje prof. dr. Mirjane Mavrak djelatnicima KŠC “Petar Barbarić”

U srijedu 5. siječnja 2022. godine prof. dr. Mirjana Mavrak održala je predavanje na temu “Evidencija učeničkog napredovanja kao nastavno umijeće” djelatnicima osnovne škole i gimnazije Katoličkog školskog centra “Petar Barbarić” Travnik. Profesorica Mirjana Mavrak, profesorica na Filozofskom fakultetu u Sarajevu i dugogodišnja suradnica Sustava katoličkih škola za Europu, govorila je o temeljnim nastavnim umijećima u povijesnom kontekstu, od tradicionalnog do postmodernističkog pristupa. Uspoređujući pristupe funkcijama vrednovanja i učenja s aktualnim izazovima s kojim se suočavaju učenici i nastavnici, ali i roditelji, istaknuta je potreba za konstantnom evidencijom učeničkog napredovanja kao narativu o postignućima koji govori o kvalitetu brojčano izraženog uspjeha te osvrt na uspostavljanje suradnje između roditelja i nastavnika temeljene na povjerenju.

Kao i uvijek, predavanje je sa zanimanjem praćeno, a u diskusiji prof. Mavrak se trudila pomoći iznaći konkretna i kvalitetna rješenja za sve nedoumice u procesu vrednovanja koje moderno doba stavlja pred nastavnike.

Broj pregleda: 12942

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.