BOŽIĆNA PRIREDBA

Tradicionalnu Božićnu priredbu Nadbiskupskog sjemeništa i Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ Travnik izveli su učenici u srijedu, 22.prosinca 2021.godine. Ovogodišnja tema je glasila Snaga ljubavi se rodi u Betlehemu . Naši učenici i njihovi voditelji pripremali su se danima za ovu predstavu, razmišljajući o suštini Božića na koju su nas željeli podsjetiti.

Prvi su nastupili učenici Plesne sekcije razredne nastave svojom razigranom izvedbom plesne točke uz pjesmu Jingle Bells Rock, a nakon njih smo imali priliku pogledati kratkiigrokaz učenika Produženog boravkao četiri adventske svijeće.

Zbor Gimnazije nam je uljepšao priredbu pjesmama Maranatha i  Pastorela.

Učenici Osnovne škole i Gimnazije izveli su igrokaz Snaga ljubavi i tako nam ispričali priču o Isusovom rođenju. To je priča prepuna topline o životu skromnoga čovjeka, priča koja nas uči poniznosti kao što je to činila sveta obitelj.

Naši dragi gosti i prijatelji Centra su također imali priliku doživjeti skladbu Tiha noć na violini koju je izvela naša učenica Tea Selimhodžić kao i skladbu naše profesorice Ivane Janko Stupar pod nazivom Sretan ti Božić, narode moj.

Kardinal Vinko Puljić je uputio božićnu čestitku naglasivši kako se Bog rodio da se približimo jedni drugima i da u Božiću prepoznajemo da smo voljena bića.

Po završetku priredbe, gosti su mogli vidjeti uprizorenje živih jaslica u dvorištu škole uz prigodan domjenak.

Sav događaj fotografijom je ispratila učenica Ivona Vidović, polaznica Literarno-novinarke sekcije Gimnazije.

Anita Babić

Broj pregleda: 17354

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.