Učenje o komunikacijskim vještinama s animatorima Katoličkog školskog centra “Petar Barbarić”

Nakon animiranja učenika šestih i sedmih razreda, sekcija animatora i volontera nastavila je sa svojim aktivnostima kroz susret s učenicima devetih razreda.
Animatori, koje su predvodile instruktorice Martina Lovrić i Nikolina Malić, su organizirali radionicu pod nazivom “Kako komunicirati” čiji je cilj bio pomoći učenicima u razumijevanju osnovnih tipova komunikacije sa svojim vršnjacima te kako pravilno komunicirati s vršnjacima.
Animatori su započeli susret s učenicima kratkom igricom upoznavanja nakon čega su kroz princip “brainstorming-a” s učenicima definirali pojam i tipove komunikacije u svakodnevnom životu škole.
Animatori  su nastavili susret s učenicima kroz vježbu prenošenja ispravnih informacija koristeći isključivo neverbalne elemente komunikacije, što je ujedno bilo zabavno i izazovno, ali upravo je ova vježba pomogla učenicima shvatiti koliki je značaj neverbalnih poruka koje nesvjesno šaljemo. Susret s učenicima nastavljen je kroz rad u mini grupama.
Zahvaljujemo se razrednicima devetih razreda, Mariji Matić i Anti Sučiću na suradnji tijekom planiranja ovog susreta. Sekcija animatora  volontera nastavit će raditi na tematskim programima s učenicima u drugom polugodištu.

Broj pregleda: 2500

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.