Predstavljamo: sekcija sportskog plesa

U školskoj 2021./2022. godini Katolički školski centar “Petar Barbarić” bogatiji je za još jednu sekciju: sekciju sportskog plesa.  Posebnost sportskog plesa, u odnosu na druge plesne discipline, ogleda se kroz podjelu plesa na dvije kategorije, latino-američke te standardne plesove. Svaka od kategorija ima pet natjecateljskih plesova,a  to su Samba, Cha-Cha-Cha, Rumba, Paso Doble i Jive za latino-američke plesove te Engleski valcer, Tango, Bečki valcer, Foxtrot i Quick Step za standardne plesove. 
Osim toga, sportski ples podrazumijeva i formiranje plesnih parova, a trenutno u našoj sekciji imamo tri plesna para koji redovito, svaki ponedjeljak, vježbaju osnovne plesne figure, a s učenjem figura prelaze na učenje osnovnih tehničkih elemenata koji će ih pripremiti za plesne nastupe. Također, rad u parovima pomaže kod  razvijanja komunikacijskih vještina i odgovornosti prema ovoj zajedničkoj aktivnosti.
Naši parovi su kroz proteklih nekoliko mjeseci radili na osnovnim plesnim figurama i tehničkim elementima plesova Cha-Cha-Cha i Jive, a  jedan od naših plesnih parova, kojeg čine Ivan Eldić i Marija Lukić, demonstriraju nam nekoliko osnovnih elemenata kao i kako se pravilno držati kada plešete u paru. Naši parovi nastavit će s susretima i pripremama za nastupe nakon božićnih i novogodišnjih blagdana.
Alen Gudalo

Broj pregleda: 2203

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.