„Ljubavlju vječnom ljubim te, zato ti sačuvah milost“ – Jer 31,3

         Božićna duhovna obnova za polaznike i djelatnike gimnazije i osnovne škole i ove se godine održala u našem KŠC-u „Petar Barbarić“. Vlč. Tomislav Kutleša, svećenik Riječke nadbiskupije i član Braće Euharistijskog Srca Isusova i Marijina – Omnia Deo započeo je ovu duhovnu obnovu svojim svjedočanstvom kako je od neposlušnog djeteta, prvaka Hrvatske u judu u teškoj kategoriji, djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova postao svećenik. Svojim svjedočanstvom taknuo je mnoga srca i posvjedočio Božju veličinu i milosrđe koju je okusio u životu.  Svi su zainteresirano slušali životnu priču ovog mladog svećenika. Njegov put bio je trnovit i težak. Iako je u očima svijeta imao sve što jedna mlada osoba može poželjeti, njegovo je srce bilo prazno. Preko bolesti koja ga je zahvatila u  „najboljim“ godinama života njegov se život preokrenuo i počeo je tražiti Boga. Na njegov su život imali veliki utjecaj Majka Jozefina Glasnović i don Josip Radić, utemeljitelji zajednice Omnia Deo, koji su ga svojim primjerom života, molitvom i žrtvom oduševili za Boga. Nakon 10 godina bježanja  od svećeničkog poziva, po Njegovoj milosti, odgovorio je Bogu na poziv. Danas mu je jedina želja da svim svojim srcem „izgori“ za Boga. Svu ljubav koju je primio od Njega želi podijeliti s drugima kako bi i drugi upoznali neizmjernu Božju ljubav.

Svima nam je od srca zaželio sretan i blagoslovljen Božić s porukom: „ Nemojte se bojati, Isus vas voli, Isus može sve oprostiti i uvijek prašta!  Samo je važno da nas ništa ne rastavi od ljubavi Kristove, jer ako smo mi  nevjerni, On  je vjeran. Ako zaniječemo Njega, zanijekat ćemo svoj život, svoju radost. Predajte Isusu svoje muke, brige, boli, studije, ovisnosti i dajte da to mjesto u vašem srcu ima Isus i vaš će život biti drugačiji, sve ćete gledati drugačijim očima i doživjet ćete živoga Boga u svom životu.“

s. Skolastika Kolega

Broj pregleda: 3747

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.