NASTAVA GLAZBENOG ODGOJA

Da se blagdansko ozračje osjeti i na nastavi u našem Centru, mogli smo se uvjeriti na današnjoj

prezentaciji doživljaja glazbe u školskoj auli, gdje su svi učenici šestih i sedmih razreda sudjelovali u izvedbi skladbe: “Zvončići”, J.Pierpoint (njihoko 70-ak ).

Naime, već tri tjedna našom školom se čuje “lupkanje” čaša, zveket marakasa i triangli, defovi i druge udaraljke iz Orffovog instrumentarija – a zapravo učenici i nastavnica . glazbenog odgoja Dragana Perić izvode redovitu nastavu na malo drugačiji način…

Sviraju i pjevaju improvizirajući ritam s čašama!

Budući  da se učenicima  svidjelo “biti svirač”, nastavnica je odlučila približiti im potpuni doživljaj zbora i orkestra, te je raspisala različite ritmove za osam dionica orkestra udaraljki i podijelila po (dostupnim) instrumentima Orffovog instrumentarija i neke dionice za sviranje sa čašom  te radila sa učenicima na izbornoj, ali i redovnoj nastavi…

Tri tjedna smo vježbali – svatko svoju dionicu – i orkestar i “zbor”, a danas smo se po prvi put sastali: VI.a, VI.b, VI.c, VII.a i VII.b odjeli, odradili zajedničku probu i zapravo dobili prezentaciju potpunog doživljaja glazbe.

  Zahvaljujemo se našem školskom psihologu Antoniu Biliću, koji je snimio taj naš

“trenutak” i nadamo se da ćete uživati u snimci, bar približno kao i mi tijekom izvedbe.

Dragana Perić

https://youtu.be/nM5DsI-Q3d8

Broj pregleda: 4874

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.