DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se tijekom mjeseca listopada, kao zahvala na svim plodovima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine bili podareni.

I ove godine smo obilježili Dane kruha i zahvalosti za podove zemlje.

U srijedu, 13. listopada učenici razredne nastave našeg Centra donijeli su različita peciva i plodove te su imali blagoslov hrane uz prigodne recitacije, koji je podijelio velečasni Jakov Kajinić u sjemenišnoj crkvi sv. Alojza Gonzage. Nakon toga su učenici u svojim učionicama pravili razrednu izložbu i izabrali najljepša peciva te su blagovali zajedno sa svojim prijateljima i učiteljima.

U četvrtak, 14. listopada učenici predmetne nastave, Osnovne škole i učenici Gimnazije Centra također su obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje sa izložbenim prostorima u školi i crkvi. Izložbu su postavili Tradicijska i Eko-biološka sekcija Osnovne škole te Eko-biološka sekcija Gimnazije.

Zahvaljujemo našim marljivim majkama i bakama koje su priredile ova peciva i plodove.

Broj pregleda: 1750

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.