Svečana dodjela svjedodžbi o završenoj gimnaziji 21. generaciji maturanata Katoličkog školskog centra ,,Petar Barbarić” Travnik

U crkvi sv. Alojzija Gonzage sveto misno slavlje za sve maturante, njihove roditelje, profesore i goste  predvodio je generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije, monsinjor dr. Slađan Ćosić koji je u svom obraćanju istaknuo da će maturanti u stranicama svog životopisa sigurno ispisati put svoje škole te da ih dalje u životu vodi  iskreno srce i oči.

Ravnatelj Centra don Željko Marić čestitao je maturantima, njihovim roditeljima i djelatnicima te poručio maturantima da ih na njihovom životnom putu prati čežnja, čežnja za boljom i sretnom budućnošću koju će ostvariti svojim trudom i zalaganjem.

Svečana dodjela svjedodžbi o završenoj gimnaziji započela je u auli Centra Himnom Sustava katoličkih škola za Europu i himnom škole „Slugo Božji“. Voditeljica zbora Ivana Janko Stupar i učenici gimnazije svečanu dodjelu uveličali su izvedbom skladbi “Moj je život moja pjesma“, „The Climb“ i „Gospod Bog je pastir moj“.

U svom obraćanju direktorica Gimnazije Ivana Ćurčić pozdravila je sve nazočne, čestitala maturantima na uspješno završenom srednjoškolskom obrazovanju. Posebno je istaknula one najuspješnije učenike kojima je uručena diploma s posebnim priznajem za odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta i uzorno vladanje u svim razredima srednje škole, a to su Martina Đotlo, Andrea Filipović i Ivona Sučić te učenicu generacije i dobitnicu priznanja godišnje nagrade „Petar Babrarić“ Lorenu Šapina koja se također prigodnim govorim obratila nazočnima rekavši da ne zaboravlja da bez dragih prijatelja i profesora, bez njihove podrške i riječi ohrabrenja, neke stvari ne bi bilo moguće. Istaknula je da su njene kolege iz odjela, profesori, uz njenu obitelj, omogućili joj da čvrsto stoji pred izazovima, ostane vjerna sebi i ne posustaje.

Na kraju same svečane dodjele svjedodžbi, maturanti su se oprostili od svojih razrednika, profesora i Uprave škole, otpjevali  „Gaudeamus“ i  bacili kape u zrak kao znak završetka jednog obrazovnog razdoblja.

Maturantima čestitamo i želimo puno uspjeha u budućem životu i školovanju.

Broj pregleda: 9986

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.