MISA ZAHVALNICA U KŠC „PETAR BARBARIĆ“ TRAVNIK

Euharistijskim slavljem u sjemenišnoj crkvi sv. Alojzija Gonzage u Travniku u srijedu, 16. lipnja 2021. godine,  u 10:00 sati obilježen je kraj nastavne godine za osnovnoškolce predmetne nastave i gimnazijalce Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ Travnik.

Misno slavlje predvodio je don Jakov Kajinić, duhovnik sjemeništa, uz koncelebraciju don Josipa Kneževića. Za čitanja su bile zadužene učenice III. razreda Gimnazije Ivana Barišić i Nikolina Malić, a pjevanje je animirao školski zbor pod ravnanjem prof. Ivane Janko Stupar.

U svojoj propovijedi don Jakov je istaknuo tri osnovne zadaće za vjernike, kojima je učitelj Isus Krist. To su post, molitva i činjenje dobrih djela. Pozvao je učenike da i tijekom ljetnog odmora budu ustrajni u izvršavanju ovih zadataka te savjesno pristupaju svojim obvezama.

Za osnovnoškolce razredne nastave isti dan u 12:00 sati upriličena je prigodna molitva zahvale, koju je predmolio don Jakov Kajinić.

Vjeroučiteljica

Marija Glavaš

Broj pregleda: 5312

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.