Predstavnici programa Hungary Helps i delegacija Ambasade Mađarske u BiH u posjetu KŠC-u „Petar Barbarić“

Katolički školski centar „Petar Barbarić“, u četvrtak 27. svibnja, ugostio je Državno tajništvo Vlade Mađarske za provođenje programa Hungary Helps te delegaciju Ambasade Mađarske u Bosni i Hercegovini.

Ravnatelj školskog Centra don. Željko Marić uputio je riječi dobrodošlice državnom tajniku Vlade Mađarske za provođenje programa Hungary Helps gos. Tristanu Azbeju, i ambasadoru Mađarske u Bosni i Hercegovini, gos. Krisztiánu Pósi.  Tijekom susreta predstavnici programa Hungary Helps i delegacija Ambasade Mađarske u BiH posjetili su prostor školskog Centra te se upoznali s poviješću i značaju Centra za rast i razvoj djece i mladih. Direktorica Gimnazije gđa. Ivana Ćurčić i direktor Osnovne škole gos. Anto Rajić upoznali su goste s radom školskog Centra naglasivši posebnosti koje izdavaju naš školski Centar, načinu provedbe eksterne mature kao i programima suradnje školskog Centra sa školama i organizacijama u zemlji i inozemstvu.

Ministar obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta Županije Središnja Bosna gos. Bojan Domić pozdravio je predstavnike programa Hungary Helps i Ambasade Mađarske u BiH te objasnio rad Ministarstva i način funkcioniranja obrazovnog sustava unutar ustavne strukture naše zemlje.

Susretu su se pridružile tri učenice školskog Centra, Lorea Šapina, Martina Lovrić i Tea Perić te su podijelile svoja iskustva i znanja koja su stekla tijekom srednjoškolskog obrazovanja i rada u izvannastavnim programima.

Zahvaljujemo se predstavnicima programa Hungary Helps i delegaciji Ambasade Mađarske u BiH na posjetu i izraženoj želji za nastavak međusobne suradnje i stvaranju prilika za rast i razvoj naših učenika.

Broj pregleda: 6221

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.