U SKLOPU PROJEKTA „MOSTOVI POVJERENJA I SURADNJE “REALIZIRANO PREDAVANJE ZA VIJEĆE RODITELJA OSNOVNE ŠKOLE KATOLIČKOG ŠKOLSKOG CENTRA „PETAR BARBARIĆ“ U TRAVNIKU.

Osnovna škola Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ Travnik sudjeluje u projektu „Mostovi povjerenja i suradnje“ Genesis organizacije iz Banja Luke, a u sklopu ovog projekta 19. svibnja 2021. godine za članove Vijeća roditelja naše škole gospođa Azra Talić održala je predavanje na temu „Ekrani i mladi“ ispred Genesis organizacije. Predavanju je nazočio gospodin Zoran Matošević kao predstavnik nadležnog Ministarstva, ispred Genesis organizacije  gospodin Draško Stojčević i gospodin Ljubiša Vasić.

Predavanje je bilo interaktivne prirode. Roditelji su rado sudjelovali, a razgovaralo se o negativnim i pozitivnim stranama ekrana. Ukazana je važnost primjera, jer imitacija je najčešći oblik učenja. Koliko mi provodimo vrijeme za ekranima toliko će i naša djeca. Ekrani su dio dječjih života, a na nama je da ih uputimo, naučimo selekciji, razlučivanju pozitivnih od negativnih strana, učimo provjeravanju informacija i zaštiti osobnih podataka. Dakle, ekrani su nešto uz što će djeca živjeti, ali važno je djecu o istome obrazovati.

Naša škola je u navedenom projektu od prošle školske godine i kroz to vrijeme realizirala aktivnosti za nastavnike i učenike. Za učenike je realizirana radionica izrade jednominutnog filma ili predstave na temu obrazovanja te radionice koje su, pored predstavnika Genesis organizacije, držali  psiholog škole Antonio Bilić i pedagoginja škole Marija Milanović.

Zahvaljujemo predstavnicima Genesis organizacije na ukazanom povjerenju, realiziranim aktivnostima do sada i radujemo se daljnjoj suradnji.

Marija Milanović, pedagoginja

Broj pregleda: 6191

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.