Koračajmo zajedno: Započeo ciklus online radionica za učenike KŠC-a “Petar Barbarić” u Travniku

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. već nekoliko godina zaredom realizira radionice za učenike u srednjim školama, u okviru međureligijskog projekta Koračajmo zajedno. Stoga su vršnjački edukatori uključeni u realizaciju projektnih aktivnosti radili na prilagođavanju postojećih edukativnih sadržaja u različite online formate kako bi se i na ovaj način neometano nastavio rad s mladima iz lokanih zajednica, u vremenu teže epidemiološke situacije, izazvane pandemijom koronavirusa.

Tako je 26. i 27. travnja održana prva radionica za dvije skupine učenika Katoličkog školskog centra Petar Barbarić u Travniku. Tema radionice bila je Predrasude i stereotipi. Nakon međusobnog upoznavanja,  mladi su kroz reprezentativne fotografije imali priliku s vršnjačkim edukatorima razgovarati o uzrocima predrasuda i stereotipa, njihovim posljedicima te načinima nadilaženja.  Kao jedan od osnovnih načina nadilaženja stereotipa i predrasuda učenici su naveli upoznavanje drugog i drugačijeg te prihvaćanje različitosti kao bogatstva, a ne prepreke, što u konačnici doprinosi međusobnom uvažavanju i izgradnji mira.

Centar za mlade Ivan Pavao II. zahvaljuje KŠC-u Petar Barbarić za otvorenost za suradnju i u vremenu izmijenjenog nastavnog procesa te radi na pripremama nastavka online radionica kada će učenici nastaviti učiti o vjerskim slobodama i  religijskoj raznolikosti Bosne i Hercegovine.

Marija Puljić

Broj pregleda: 5738

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.