Učenici KŠC-a “Petar Barbarić” na četvrtoj formaciji animatora

U razdoblju od 23. do 24. travnja 2021. godine u održana je četvrta formacija animatora u sklopu projekta “Mladi za mlade”

Četvrta formacija animatora, ujedno i posljednja, održana je u Travniku te je okupila mlade koji su u prethodnoj godini sudjelovali na tri temeljne formacije animatora. Teme četvrte formacije bile je animator u susretu s Isusom, molitva i duhovnost kao i poziv na služenje kao najiskreniji oblik djelovanja mladih. Sve radionice poticale su na razmišljanje o Isusu, molitvi i svjedočenju žive vjere na kojoj se temelji život animatora. Cilj ove posljednje formacije, koja je organizirana u vidu duhovne obnove, je pomoći mladima da se kroz molitvu dublje susretnu s Isusom, ali pokušati osvijestiti da je poziv animatora poziv na služenje.

Formacija je sadržavala niz aktivnosti duhovnog sadržaja, a posebno možemo izdvojiti pokorničko bogoslužje koje je kroz simboličan prikaz krhotina vrča i ponovnog oblikovanja podsjetilo sudionike na težinu i izazove života, ali i mogućnost djelovanja Božjeg milosrđa u životu svakoga od nas. U nedjeljnoj propovijedi vlč. Jakov Kajinić je posebno napomenuo mlade animatore da je jedan od oblika služenja u Crkvi i djelovanja poziv na svećenstvo ili redovništvo, ali i iskrena odluka da svaki dan pristaju uz Isusa i utemelje svoje djeovanje u njegovoj milosti.

Antonio T.

Broj pregleda: 2477

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.