PROSLAVA DANA SJEMENIŠTA I DANA KŠC-a „PETAR BARBARIĆ TRAVNIK UZ SVEČANO URUČENJE GODIŠNJE NAGRADE SUSTAVA KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU NAŠIM UČENICAMA

Zbog epidemiološke situacije nismo bili u mogućnosti organizirati otvorenu proslavu Dana Centra i Sjemeništa, ali je kao neizostavni dio naše tradicije upriličena sveta misa, uz poštovanje svih pravila kriznog stožera. Misu je predvodio nadbiskupVinko kardinal Puljić, a župni zbor iz Prozora pjevanjem je uveličao proslavu.

Na ovaj dan, 15. travnja, umro je sluga Božji Petar Barbarić,  prije točno 124 godine.

Nakon mise, održalo se i svečano uručenje nagrada; učenici devetog razreda Nives Sivro uručena je Godišnja nagrada „Lukić-Dlouhi“, a učenici četvrtog razreda Loreni Šapina Godišnja nagrada „Petar Barbarić“ 15. travnja 2021. godine. Centar je  iznimno ponosan na postignuća svojih učenica. Nagrade, koje se sastoje od plakete i posebnog dara,  uručio je nadbiskup metropolit vrhbosanski Vinko kardinal Puljić i ravnatelj Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ Željko Marić.

Godišnja nagrada „Petar Barbarić“, ustanovljena šk. 2006./2007. godine i Godišnja nagrada „Lukić-Dlouhi“, ustanovljena šk. 2013./2014. godine, dodjeljuju se svake godine, na razini Sustava katoličkih škola za Europu, jednom učeniku srednje škole i jednom učeniku osnovne škole, koji su se posebno istaknuli svojim učenjem, vladanjem i rezultatima u izvannastavnim, odnosno izvanškolskim aktivnostima. Sukladno Pravilnicima o dodjeli Godišnje nagrade za učenike Sustava najveći broj bodova su osvojile naše učenice za šk 2019/2020. godinu.

Prilikom dodjele nagrada direktorica Gimnazije Ivana Čurćić i direktor Osnovne škole Anto Rajić uputili su prigodne čestitke dobitnicama ovih vrijednih priznanja.

Ponosni i sretni čestitamo našim učenicama!

Ivana Zekić

Broj pregleda: 3697

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.