Online koncertom uspješno završen regionalni eko projekt #3forECO

Nakon relizacije niza online radionica, tri putovanja i četiri digitalna susreta učenika iz Travnika, Kumanova i Kikinde, naš regionalni eko projekt #3forECO došao je do svoga kraja. Katolički školski centar “Petar Barbarić”, koji je nositelj ovog regionalnog projekta, u utorak 13. travnja u večernjim satima, okupio je mlade iz tri lokalne zajednice na online koncertu koji su pripremili mladi glazbenici iz tri grada. Osim učenika, online koncertu pridružili su se predstavnici Regionalnog ureda za suradnju mladih – RYCO koji je ujedno financijski podržao implementaciju projekta. Berina Bukva, voditeljica RYCO ureda za Bosnu i Hercegovinu i Ali Mahmutćehajić, djelatnik RYCO ureda, pozdravili su mlade koji su od siječnja 2020. godine aktivni sudionici projekta.
Implementacija projekta je usljed pandemije virusa COVID-19 u više navrata pauzirana i onemogućila je putovanja učenika izvan njihovih država. Mladi su ipak nastavili druženje kroz zajedničke digitalne susrete i kroz rad na pripremi materijala koji će u narednim tjednima biti prezentiran školama partnerima.
Zalaganje i trud našeg školskog Centra te partnerskih škola iz Kikinde (Ekonomsko-trgovinska škola) i Kumanova (Srednjoškolski centar Nace Budgoni) prepoznat je od strane jedne od najvećih organizacija za mlade, One Young World, koja je uvrstila naš regionalni projekt u jednu od devet najboljih inicijativa za mlade u ovoj godini. 
Zahvaljujemo se Lidiji Ilijevskoj i Tanji Radovanov koje su ispred partnerskih škola radili na pripremi aktivnosti za mlade. Također se zahvaljujemo našoj djelatnici Ivani Janko Stupar na pripremi online koncerta.
U nastavku pogledajte kratki video koji su naši učenici pripremili s putovanja koje je organizirano u sklopu projekta.
Alen Gudalo

https://www.youtube.com/watch?v=aQxZve2hk7M

Broj pregleda: 2269

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.