U KATOLIČKOM ŠKOLSKOM CENTRU “Petar Barbarić”- Travnik održana treća temeljna formacija animatora Vrhbosanske nadbiskupije. (Preuzeto s mladicentar.org)

Od 12. do 14. ožujka održana je treća temeljna formacija „Mladi za mlade“ u Katoličkom školskom centru Petar Barbarić u Travniku. Ova formacija je okupila 30 polaznika programa i animatora instruktora koji su tijekom formacije prošli niz radionica i predavanja koja doprinose njihovim vještinama za rad u skupini mladih. Osim različitih uloga i funkcija svakog pojedinca u grupi obrađeni su animatorski bonton te igra i bans kao česte metode u radu s mladima. Uslijedilo je slavlje mise koju je predvodio vlč. Šimo Maršić, ravnatelj NCM-a, a propovijedao Ivan Matijević, đakon u Travniku.

 

Svoje stečeno znanje mladi animatori su dobili priliku pokazati već istu večer kroz šaljivi indijanski susret na kojem se svaka grupa predstavila s jednom igrom, što je svakako obilježeno smijehom i radošću. Kao i svaki put do sada, mladi su na poseban način imali priliku zahvaliti za dar zajedništva večernjom molitvom. Nedjeljnom svetom misom okrunjen je treći formativni susret. Korizma je upravo vrijeme u kojem se svatko od nas treba obratiti i nastojati živjeti život u punini, jer smo pozvani na velike stvari –  naglasio je vlč. Maršić u svojoj propovijedi.

Broj pregleda: 3826

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.