Završne pripreme učenika za studijski posjet u sklopu projekta #3forECO

Međunarodni ekološki projekt #3forECO, kojeg naša škola implementira zahvaljujući podršci Regionalnog ureda za suradnju mladih -RYCO ulazi u završnu fazu. Nakon organiziranja digitalnog susreta učenika Ekonomsko-trgovinske škole iz Kikinde (Srbija), Srednjoškolskog centra Nace Budgoni iz Kumanova (Sjeverna Makedonija) s učenicima Katoličkog školskog centra “Petar Barbarić” na zajedničkom putovanju, idući vikend očekuje nas još jedno druženje. Naime, uslijed pandemije virusa COVID-19, naši učenici nisu dobili mogućnost upoznati svoje vršnjake na putovanjima u gradove partnera, ali smo iskoristili moć digitalnih alata i upoznali vršnjake u regiji u online svijetu.

U ponedjeljak, 8. ožujka, koordinator projekta Alen Gudalo, održao je završni pripremni sastanak s našim predstavnicima koji će narednih nekoliko dana provesti u istraživanju i predstavljanju prirodnih ljepota Prozor-Rame i okoline. Osim toga, učenici će dobiti i praktična znanja o utjecaju čovjeka na okoliš, posebno na polju korištenja obnovljivih izvora energije.

Nadamo se da će ovaj studijski posjet pomoći učenicima, ali i našim partnerima u regiji, u otkrivanju prirodnih ljepota koje na povezuju, ali i načinima kako da zaštitimo ovo vrijedno prirodno blago.

Alen Gudalo

Broj pregleda: 4405

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.