KŠC “Petar Barbarić” Travnik domaćin susreta učenika u sklopu projekta Youthfluence

Tijekom proteklog vikenda Katolički školski centar “Petar Barbarić” ugostio je mlade iz Travnika, Novog Travnika, Guče Gore, Kiseljaka, Kreševa, Gromiljaka, Žepča i drugih gradova. U suradnji s Nadbiskupijskim centrom za pastoral mladih “Ivan Pavao II.” iz Sarajeva, Centar okupio je mlade na projektu Youthfluence koji se  bavi mogućnostima koje pružaju digitalni alati upribližavanju mladih Crkvi, posebno u doba pandemije. Mladi su također dobili priliku čuti više o značaju influencinga i utjecaja medija na stavove mladih, gdje su i sami kroz grupni rad dobili priliku odabrati najpopularnije influencere. Susret je vodio Josip Milanović, djelatnik Centra za mlade “Ivan Pavao II.” uz podršku Alena Gudala, voditelja projekata KŠC-a “Petar Barbarić”.
Ovaj susret se također bavio i pitanjem zlostavljanja na Internetu, tzv. “Internet bullyinga” i alatima koji omogućuju veću razinu zaštite profila koje mladi imaju na društvenim mrežama. 
Posljednji dan obilježen je susretom mladih s Brankicom Raković, vlasnicom agencije za digitalni marketing i portala Lola magazin. Brankica je mladima predstavila značaj digitalnog marketinga budući da ga i sama koristi kroz komunikaciju s tisućama pratitelja na društvenim mrežama. Ovo predavanje omogućilo je mladima bolje razumijevanje pozitivnih strana društvenih mreža i mogućnosti koje one pružaju ukoliko se koriste na pravi način.
Mladi su u sklopu susreta radili na pripremi scenarija i sadržaja za emisije mladih na Youtube-u kao i na drugim društvenim mrežama.
Alen Gudalo

Broj pregleda: 3656

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.