Petkom iz povijest 5.2.2021

Iz novije povijesti znamo kako je teško bilo pokrenuti Katolički školski centar. Trebale su se srušiti mnoge prepreke, izvesti duhovne i materijalne restauracije, strpljivo, dio po dio, a koje traju do danas. Katolički školski centar je više od prosvjetne institucije. On raste, a dobar glas o njegovom djelovanju pronosi se u svijet: o školi, o programu, aktivnostima, uspješnosti učenika, i to su činjenice koje govore same za sebe.

Slična je priča i o počecima slavne Nadbiskupske gimnazije, koja je od svog nastanka unosila novitete u Travnik i to ne samo na planu  obrazovanja nego i tehnološke modernizacije.

U dijelu Travničke spomenice koji govori o tome, ne iščitavamo samo o pukom moderniziranju zgrade, nego o upornosti i posvećenosti da Zavod zaista bude najbolji u svakom smislu i da svaka prepreka bude samo izazov koji mora biti savladan. Bez očajavanja i bez odustajanja.

U nastavku čitajte o uvođenju vodovoda i struje u Zavod:

Broj pregleda: 4102

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.