KŠC “Petar Barbarić” domaćin druge formacije animatora

Mladi iz Travnika, Novog Travnika, Guče Gore i Ovčareva bili su dio i druge formacije animatora u sklopu programa Mladi za mlade, koji se u Katoličkom školskom centru “Petar Barbarić” održao od 15. do 17. siječnja. Program, koji se realizira tijekom cijele školske godine, okuplja srednjoškolce, a stečeno znanje će polaznici koristiti u radu s djecom i mladima u svojim župama, školama i lokalnim zajednicama. 
Svaki susret nosi posebnu temu, a tijekom ovog susreta mladi su mogli čuti više o mjestu i ulozi animatora u zajednici. Kroz grupne radionice, zabavu i molitvu mladi su dobili mogućnost raditi na jačanju vlastitih kapaciteta i otkrivanju talenata koji će im omogućiti plodonosan rad kroz kreiranje edukativnih i zabavnih programa za djecu i mlade.
Posebno nas raduje uključenje naših učenica, Martine Lovrić i Lorene Šapine, koje su nove animatorice instruktorice, te će kroz naredno razdoblje pomoći novim polaznicima u otkrivanju značaja ovog programa za naše mlade, ali i podijeliti vlastito iskustvo koje su stekle radeći s djecom i mladima pri sekciji animatora i volontera.
Zahvaljujemo se i instruktorici Ivani Vidović na nesebičnom radu i podršci novim polaznicima tijekom ove izazovne školske godine.

Alen Gudalo

Broj pregleda: 6892

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.