USPJEŠNO ODRŽANA PRVA ZIMSKA DEMOKRATSKA AKADEMIJA

Protekli tjedan bio je bogat aktivnostima na kojima je sudjelovalo dvadeset učenika našeg Centra u sklopu programa Vision is Decision: Mladi i demokracija. Naime, prije nego su se vratili u školske klupe, učenici su se uputili u Sarajevo gdje su u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih “Ivan Pavao II.” sudjelovali na I. zimskoj demokratskoj akademiji. 
Program, kojemu je cilj potaknuti mlade da se aktivno uključe u procese odlučivanja u našoj zemlji, okupio je učenike srednjih škola, a naš Centar bio je predstavljen s najviše učenika. Alen Gudalo, voditelj projekata Centra, i Marija Marić, bibliotekarka Centra, bili su pratitelji učenika i voditelji radionica i aktivnosti na ovom susretu, zajedno s djelatnicima Centra za mlade “Ivan Pavao II.”. Osim naših djelatnika, programu se, kao edukatorica, pridružila i naša učenica Martina Lovrić. 
Mladi su tijekom proteklog tjedna dobili temeljna znanja o funkcioniranju političkog sustava Bosne i Hercegovine, načinu provedbe izbora te mogućnostima uključenja mladih u izborne procese. Također, u sklopu programa mladi su stekli potrebne vještine za vođenje debata, razumijevanje komunikacijskih vještina i analizu pisanog sadržaja kroz kritičko promišljanje.
Osim toga, naši učenici su se zabavili na sportskom programu i  Trebeviću te u starom dijelu Sarajeva gdje je organiziran geo-kviz kroz koji su mladi upoznali najznačanije turističke i povijesne atrakcije grada.

Alen Gudalo

Broj pregleda: 5387

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.