PREDBOŽIĆNA DUHOVNA OBNOVA

Tradiconalna predbožićna duhovna obnova za djelatnike Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ održana je u utorak, 22. prosinca 2020. godine, u 11.15 sati u auli Centra. Duhovni nagovor i predavanje imao je don Jakov Kajinić, duhovnik u Nadbiskupskom sjemeništu „Petar Barbarić“.

Središnja tema predavanja bila je Blažena Djevica Marija. Vraćajući se na prve stranice Biblije, don Jakov je povezao neposlušnost prve Eve koja nije željela preuzeti odgovornost za svoja (ne)djela te Marije, nove Eve, koja je Bogu pokazala potpunu poslušnost. Iako je bila zatečena i zbunjena kako spojiti svoje zavjetovano djevičanstvo i ponuđeno majčinstvo, Marija je pristala uz Božju volju, svjesna Njegove svemogućnosti. Radosno je nastavila slušati i služiti, nenametljivo prateći svoga Sina. Na kraju je don Jakov zaključio da, tko se moli Gospi, ne može se sigurno izgubiti te je, uz božićnu pjesmu „Radujete se, narodi“, svima čestitao Božić i novu godinu.

Vjeroučiteljica

Marija Glavaš

Broj pregleda: 2854

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.