PREDSTAVLJAMO NOVI GODIŠNJAK GIMNAZIJE ZA 2019./2020.

Nedavno je iz tiska stigao novi Godišnjak, koji je kao i prethodni brojevi prepun zanimljivog sadržaja iz događanja u protekloj školskoj godini.

Uvodna riječ direktorice Ćurčić, sumira najvažnije trenutke Centra i našeg Sustava, a članak „Povijest Centra“ ravnatelja don Željka Marića, donosi zanimljivosti od vremena Nadbiskupske gimnazije do danas.

Listajući Godišnjak, čitatelji će vidjeti kako je bilo raditi na projektima kao što je „Koračajmo zajedno“, zatim doživljaje s maturalnog putovanja, i td.

Početak nastavne godine prilika je za blagoslov i zaziv Duha Svetoga, što je također zabilježeno ovdje. 

Tu su, naravno, uvijek zanimljivi prilozi naših učenika i nastavnika o prigodnom obilježavanju važnih svjetskih i nacionalnih datuma: Tjedan borbe protiv TBC-a, Noć istraživača, Europski dan jezika, Dani kruha, Andrićev dan…

Predstavljeni su svi razredi i odjeljenja, aktivi nastavnika, nenastavno osoblje, knjižnica…

U ovom broju, ističe se prilog pod nazivom“ Udžbenik za svakog učenika“, koji govori o nabavci udžbenika za sve razrede gimnazije, projektu koji je financirala i realizirala škola.

Najveći projekt, 3forEco, čiji je glavni nositelj naš Centar, opisan je u članku „KŠC započinje s regionalnim projektom 30. 1. – 1. 2.“  Osim toga, možete vidjeti kako je proteklo otvaranje projekta, gdje smo ugostili predstavnike partnerskih škola iz Makedonije i Srbije.

Blagdani imaju posebno mjesto u našem Centru, kao i na stranicama Godišnjaka: božićna humanitarna akcija, svečanosti, priredbe, Uskrs, misijske akcije s vjeroučiteljima i volonterske akcije u suradnji s Nadbiskupijskim centrom „Ivan Pavao II.“ .

Sve više radimo na promociji naše škole i na društvenim mrežama i drugim internetskim platformama te smo i tome posvetili nekoliko stranica u našem Godišnjaku.

Tu su naravno i naši maturanti, članak o učenici generacije, a istaknuli smo i nagrade te priznanja naših vrijednih i talentiranih gimnazijalaca.

Nadamo se da ćete uživati u fotografijama i brojnim likovnim prilozima naših učenika, koje smo izdvojili za ovaj Godišnjak.

Uživajte i do sljedećeg broja!

PDF verziju možete pogledati OVDJE

Broj pregleda: 3528

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.