Sport u službi mira: naši učenici na trodnevnoj edukaciji u Sarajevu

Naši učenici, Filip Lukić, Matea Klišanin i Ivan Eldić, su od 27. do 29. studenog boravili u Sarajevu gdje je Nadbiskupijski centar za pastoral mladih “Ivan Pavao II” organizirao edukaciju o sportu kao instrumentu za promicanje mira i suradnje u Bosni i Hercegovini. Ovo je jedna od aktivnosti u sklopu projekta Koračajmo zajedno na kojem naš školski Centar, sa svojim učenicima i djelatnicima, sudjeluje kao jedan od partnera već tri godine.
Neke od tema o kojima su učenici dobili priliku učiti su bile odgojna vrijednost sporta i značaj fair play-a, a u nastavku edukacije mladi su sudjelovali na praktičnim radionicama u sportskoj dvorani. Temeljni cilj ovog dijela programa bio je ponuditi mladima uvid u alate koje mogu iskoristiti u radu s mladima kroz organiziranje sportskih susreta.
Također, naši učenici su posjetili nedavno obnovljeni Olimpijski muzej Grada Sarajeva koji vjerno prikazuje način na koji su se pripremale, a kasnije i vodile Zimske olimpijske igre koje su se održale u Sarajevu 1984. godine.
Alen Gudalo

Broj pregleda: 3476

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.