Naši učenici na edukaciji o digitalnim tehnologijama u sklopu projekta #3forECO

Od sredine listopada naš školski Centar je nastavio s implementacijom međunarodnog projekta #3forECO s nizom novih aktivnosti. Nakon edukacije projektnog tima o ključnim digitalnim alatima koji se mogu koristiti u službi povezivanja mladih iz regije, naši učenici, sudionici projekta, prošli su kroz online edukaciju koju su vodili Ivana Volf i Nikola Veljović, stručnjaci na polju digitalnih tehnologija iz Novog Sada.
Temeljne teme koje su pokrivene ovom edukacijom uključile su uvod u digitalnu kreativnost i osnove kreiranja digitalnog sadržaja, korištenje Zoom aplikacije za potrebe uvezivanja mladih, uvod u tehnike kreiranja video sadržaja te grupne i individualne praktične radove kroz primjenu novih znanja. Ukupno dvanest učenika školskog Centra sudjelovalo je na edukaciji.
Projekt, koji je podržan od strane Regionalnog ureda za suradnju mladih (RYCO), a implementira se kroz suradnju s partnerima iz Srbije (Ekonomsko-trgovinska škola Kikinda) i Sjeverne Makedonije (Srednjoškolski centar Nace Bugjoni Kumanovo), ima za cilj pomoći mladima i lokalnoj zajednici u izgradnji svijesti o potrebi zaštite životne sredine kao i u prepoznavanju vlastite uloge u ovom važnom zadatku. Osim toga, projekt omogućuje i kulturnu razmjenu, odnosno stvaranje veza između škola u tri zemlje koje dosad nisu surađivale.
U skladu s postojećim epidemiološkim mjerama i smanjenjom mobilnošću, projekt je obogaćen dodatnim aktivnostima, odnosno prijenosu znanja o digitalnim alatima koji u uvjetima smanjene mobilnosti omogućuju mladima iz različitih država upoznavanje i razmjenu znanja i iskustva o ključnim ekološkim izazovima s kojima se susreće svaka od partnerih lokalnih zajednica, odnosno država.
Alen Gudalo

Broj pregleda: 4018

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.