Naš školski Centar domaćin prve formacije animatora u ovoj školskoj godini

Tijekom proteklog vikenda naš školski Centar ugostio je 20 budućih animatora! Prva formacija animatora u sklopu projekta Škola animatora: Mladi za mlade kojeg školski Centar implementira s Nabiskupijskim centrom za pastoral mladih “Ivan Pavao II”, održala se paralelno u Travniku i Sarajevu po prvi put. Tijekom prvog vikend susreta, koji je okupio mlade iz Travnika, Novog Travnika i Guče Gore, obrađene su teme poput uloge animatora u zajednici, kršćanskom identitetu animatora te mjestu jednog animatora u društvu.
Također, program je obogaćen duhovnim i zabavnim sadržajem koje su pripremile i vodile instruktorice Ivana Vidović, Andrea Filipović i Iva Petrušić. Ovaj susret bio je odlična prilika za mlade da se bolje upoznaju međusobno te da shvate značaj vlastitih talenata i vještina u izgradnji bolje župne i školske zajednice.
Tijekom školske godine mladi će se susresti kroz tri preostale formacije, odnosno vikend susreta nakon čega slijedi specijalizacija animatora.
Alen Gudalo

Broj pregleda: 5183

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.