Uspješno realiziran projekt podrške Eko-biološkoj sekciji i polaznicima Prve pomoći

Zahvaljujući grantu Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih “Ivan Pavao II” Natječaja za projekte mladih za 2020. godinu, naš školski Centar postao je bogatiji za medicinsku opremu, odnosno lutku za provedbu treninga oživljavanja kao i za praktični rad učenika.

Ova izuzetno korisna oprema, koja se i dalje rijetko primjenjuje u radu škola, bit će korištena za praktični rad učenika koji će, upravo zahvaljujući ovoj opremi, steći prijeko potrebno iskustvo i naučiti kako pravilno reagirati u kriznim situacijama te pomoći onima koji su životno ugroženi.

Trening o pravilnom korištenju i rukovanju ovom opremom, kao i o pravilnom vođenja tijeka reanimacije, vodila je Marina Jakić, medicinska sestra i certificirana instruktorica za reanimaciju iz Viteza. Učenici su već tijekom ovog treninga dobili praktična znanja o ključnim koracima koji se moraju poduzeti kako bismo pomogli osobama kojima je nužan ovaj vid pomoći.

Zahvaljujemo se profesorici biologije i voditeljici Eko-biološke sekcije Blaženki Matišić na podršci koju je pružila tijekom pripreme projektnog prijedloga kao i konačnoj realizaciji planiranih aktivnosti.

Alen Gudalo

https://www.youtube.com/watch?v=CS130YiD7Ws&ab_channel=An89Go

Broj pregleda: 3344

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.