Nastavljena implementacija eko projekta #3forECO!

Nakon niza izazova koji su nastali uslijed pandemije virusa COVID-19 konačno smo nastavili s našim regionalnim projektom u nešto izmjenjenom programu.
Članovi projektnog tima iz našeg školskog Centra, koji je nositelj projekta, te članovi iz Srednjoškolskog centra “Nace Bugjoni” iz Kumanova (Sjeverna Makedonija) i Ekonomsko-trgovinske škole iz Kikinde (Srbija), bili su dio treninga  kako bi se što kvalitetnije pripremili za nadolazeće aktivnosti. Regionalni ured za suradnju mladih (RYCO) je financijski podržao implementaciju ovog projekta koji se započeo sa svojim aktivnostima u siječnju 2020. godine.
Trening pod nazivom Digitalni alati u službi jačanja regionalne suradnje  vodila je Ivana Volf, stručnjakinja na polju IT tehnologija ispred istoimene organizacije iz Novog Sada.
Neke od ključnih tema koje su bile dio ovog treninga odnose se na predstavljanje temeljnih alata za vođenje video konferencija, treninga i susreta kao i alata koji se mogu koristiti za međusobno upoznavanje mladih iz različitih zemalja iako se fizički ne nalaze na jednom mjestu. Drugi dio treninga bio je posvećen značaju live streaminga i mogućnostima koje ovaj alat pruža u procesu međusobnog približavanja i upoznavanja mladih i škola koje u prethodnom razdoblju nisu imali priliku surađivati i implementirati zajedničke projekte. Ovaj dio treninga vodio je Nikola Veljković.
Projekt #3forECO je s ovom aktivnošću započeo svoj novi razvojni put koji će se nastaviti kroz organizaciju putovanja za mlade unutar svake od zemalja koje sudjeluju na ovom projektu, a također mladi će dobiti priliku sudjelovati na više online treninga koji su posvećeni digitalnim tehnologijama te zaštiti okoliša u doba krize.

Zahvaljujemo se našim partnerima u Srbiji i Sjevernoj Makedoniji na aktivnom radu i sudjelovanju u pripremi ove aktivnosti.
Alen Gudalo

 

 

Broj pregleda: 4434

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.