ANDRIĆEV DAN U CENTRU

U našem Centru, baš kao i prethodnih godina, obilježen je Andrićev dan. Ova je godina po svemu posebna pa nam je onemogućila održavanje svečane akademije za javnost, posvećene našem jedinom književnom nobelovcu Ivi Andriću. Međutim, sretni smo što smo u školi te smo interno obilježili ovaj dan uz naše učenike i djelatnike. Budući da smo jedina školska ustanova koja već niz godina sudjeluje u organiziciji Andrićevih dana u gradu Travniku, želimo potaknuti i druge na njegovanje lika i djela ovog velikog pisca. Ovogodišnja priredba nosila je naziv “Konzulska vremena našega grada”. Moderatorice Andrićevih dana, profesorice Ivona Rajković i Sanja Ledić govorile su o značaju Andrićevog stvaralaštva, osobito “Travničke hronike”, koja je više nego išta drugo u povijesti pronijela glas o našem gradu. Budući da se ove godine obilježava 75. godišnjica od objavljivanja romana “Travnička hronika”, akademski glumac Matej Baškarad izveo je scenski prikaz “Konzulska vremena našega grada”. Također, značajna je i stogodišnjica objavljivanja Andrićeve zbirke pjesama u prozi pod nazivom “Nemiri”, pa je tom prigodom učenica Valentina Stojak recitirala “Nemir od vijeka”. U glazbenom dijelu programa sudjelovale su profesorica Ivana Janko Stupar i učenica Lorena Šapina izvedbom skladbe “Moj je život moja pjesma”, učenik Andrej Kalinkov izvedbom skladbe “Moj prvi valcer” na harmonici, učenica Marija Lovrinović izvedbom dviju skladbi na klaviru te Ivan Roman Nikolić uz violinu. Na kraju priredbe objavljeni su rezultati literarnog natječaja posvećenog Andriću na temu “Moja sjećanja na Travnik”, kojeg je naš Centar raspisao za učenike osnovnih i srednjih škola. Povjerenstvo za izbor radova pristiglih na natječaj za osnovne škole nagrade je dodijelilo sljedećim učenicima:

1. mjesto – Nives Sivro, IX.b,

2. mjesto – Anamarija Štefner, VIII.a,

3. mjesto – Klara Zirdum, VI.a.

Posebnu nagradu za sudjelovanje dobio je Luka Jukić, učenik VI.a.Povjerenstvo za izbor radova pristiglih na natječaj za srednje škole nagradit će sljedeće učenice koje zbog epidemioloških mjera nisu mogle nazočiti proglašenju:

1. mjesto – Iman Delahmetović, KŠC “Bl. Ivan Merz” Banja Luka,

2. mjesto – Nađa Podrić, KŠC “Bl. Ivan Merz” Banja Luka,

3. mjesto – Andrea Lovrić, Srednja škola “Travnik” Nova Bila.

 

 

Broj pregleda: 3915

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.