Tjedan programiranja

Obilježavanju tjedna programiranja (codeweek.eu) priključila se i naša škola. Ove godine priključili smo se izazovu Code Week 4 All challenge gdje smo svoje aktivnosti povezali s aktivnostima iz pet zemalja i tako stekli uvjete za dobivanje Potvrde o izvrsnosti. Tema našeg događaja bila je Robotika na daljinu u kojoj su učenici iz svojih domova programirali robote te slali video na google učionicu Robotika. Tako su pokazali da Robotika može uspjeti i u izvanrednim uvjetima.

Osim naše škole u vezanom događaju sudjelovale su i brojne druge škole:

Instituto de Formación Profesional Superior Ausias March iz Španjolske, mentorica María José García García-Saavedra, Srednja škola ”Uskoplje” ,mentorica Marija Barnjak i mi iz Bosne i Hercegovine, Osnovna škola ”Sremski Front” iz Srbije s mentorom Tomislavom Šeremetom, mentor Bahadır YUSUF DEMİRCİ vodio je Osnovnu školu Yazlamazlı, a mentor Canan Uluirmak iz Turske Srednju školu Adviye Ahmet Eminoğlu.

Škole iz Hrvatske:

Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana s mentorima Draganom Sabljakom i Brankom Rumenovićem, Prva osnovna škola Ogulin s mentoricom Valentinom Blašković, Osnovna škola Plaški s mentoricom Katarinom Butković, Srednja obrtnička i tehnička škola Ogulin s mentorima Bojan Grba i Davorka Božičević. Srednja škola Slunj s mentoricom Mateom Magdić,Srednja škola bana Josipa Jelačića s mentoricom Nadom Ratković i Osnovna škola Ljubljanica.

Hvala svim partnerima na suradnji. Voditelji aktivnosti u našoj školi bili su profesori Melisa Pružan i Slavica Andruščak.

Broj pregleda: 2300

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.