Uspješno nastavljena suradnja našeg školskog Centra i NCM “Ivan Pavao II” iz Sarajeva

Suradnja između našeg školskog centra i Nabiskupijskog centra za pastoral mladih “Ivan Pavao II” razvija se i u novoj 2020./2021. školskoj godini. Ova suradnja traje skoro pet godina tijekom kojih su razvijeni snažni odnosi koji se ogledaju kroz uspješno zajedničko provođenje projekata te kreiranje novih mogućnosti za naše učenike, ali i djelatnike. Tome doprinosi i rad Regionalnog ureda za mlade koji se nalazi u sklopu našeg školskog Centra, a koji primarno služi kao spona između Centra za mlade “Ivan Pavao II” i naših učenika i djelatnika te mjesto razvoja novih ideja i aktivnosti čiji je nositelj naš školski Centar.

U srijedu, 21. listopada, u prostorijama našega Centra održan je sastanak na kojem su sudjelovali ravnatelj Centra Željko Marić, direktorica Gimnazije Ivana Čurićić, direktor Osnovne škole Anto Rajić te voditelj projekata Centra i aktivnosti Regionalnog ureda Alen Gudalo, koji su upoznali ravnatelja Centra za mlade “Ivan Pavao II” Šimu Maršića, zamjenicu ravnatelja Centra za mlade Renatu Vrdoljak te djelatnicu Centra Ivanu Klačar, o aktivnostima naše škole kao i mogućnostima za razvoj novih ideja i aktivnosti.

Posebno je naglašen izazov s kojem se susreće i naš školski Centar, a vezan je za pandemiju virusa COVID-19 te načinima kako zaštiti djelatnike i učenike te im ipak stvoriti mogućnost za rast i razvoj vlastitih talenata kroz izvannastavne aktivnosti.

Osim toga, naglašena je potreba pružanja novih mogućnosti za djecu i mlade iz središnje Bosne za sudjelovanjem u aktivnostima koje će biti implementirane u Travniku tijekom razdoblja koje je ispred nas. 

Zahvaljujemo se našim partnerima na posvećenosti i suradnji koja je u proteklom razdoblju stvorila niz mogućnosti za učenike i djelatnike, ne samo u Bosni i Hercegovini već i na međunarodnim projektima.

Alen Gudalo

Broj pregleda: 1814

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.