Uručene diplome u KŠC „Petar Barbarić“ – Osnovnoj školi Travnik učenicama za nagrađene radove na Međunarodnom likovno-literarnom natječaju

Međunarodni literarni dio natječaja „Jezik-riječ, maska, ljubav, štit i mač, umjetnost“završen je 7. srpnja 2020. godine. Sudjelovale su ove godine,osim Njemačke, Italije, Austrije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, po prvi put Švedska, Sjeverna Makedonija i učenici Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ – Osnovne škole Travnik pod mentorstvom nastavnice Ivane Zekić.

Na početku nove školske godine učenicama koje su sudjelovale na Međunarodnom likovno-literarnom natječaju Iserlohn – Essen – Orašje – Bjelovar – Zagreb na temu „Jezik – riječ, maska, ljubav, štit i mač, umjetnost“, kojeg su inicijatori i organizatori umjetnici iz Iserlohna, Ankica i Ante Karačić,  uručene su diplome za nagrađene radove. Učenici Petri Glavaš uručena je diploma za prvu nagradu u kategoriji pjesama za 9. razred, Andrei Lovrić diploma za prvu nagradu u kategoriji sastava za 9. razred i Anamariji Štefner diploma za treću nagradu u kategoriji pjesama za 7. razred.

 Ovogodišnjom zahtjevnom temom organizatori su željeli potaknuti djecu i mlade na razmišljanje o jeziku, a pogotovo istaknuti da su jezici intelektualno bogatstvo svijeta, raznoliko poput flore i faune. Koliko god je jezik „mali“, bitan je, govorio je i veliki književnik i poznavatelj jezika Umberto Ecco. Izložba likovnih i literarnih radova hrvatskih učenika iz cijeloga svijeta trebala se održati u Njemačkoj, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Hrvatske matice iseljenika, a u suradnji internetskog portala Hrvatski Glas Berlin i Matice hrvatske za Ruhrsko područje, Osnovne škole “Orašje” i Ogranka Hrvatskog pedagoško-književnog zbora Bjelovar. Zbog nastale situacije pokušat će ove godine napraviti bar digitalni zbornik likovnih i literarnih radova i omogućiti nam da preko linka dođemo do njega.

 Hrvatski Glas Berlin je također na svom internetskom portalu objavio rezultate ovog natječaja, kao i Glas hrvatske.       

                                                                                                  Ivana Zekić

OVDJE možete pročitati nagrađene radove.

Broj pregleda: 2041

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.