Lorena Šapina, učenica III.a odjela Gimnazije Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ Travnik

Nakon osnovne škole, bilo je jasno da ću se upisati u Gimnaziju KŠC “Petar Barbarić” Travnik. Sjećam se i dana upisa, bila sam sretna i tako veselo i uljudno dočekana od novih, ali i od već poznatih profesora.
Prevagnuo je ovaj odabir jer KŠC smatram jako dobrim materijalom koje će biti postavljen na već napravljene, jake temelje iz Osnovne škole u istome KŠC-u.

Evo,već tri godine pohađam ovu gimnaziju i mogu reći da sam i više nego zadovoljna svime što sam stekla – znanje, prijateljstva, nova iskustva u izvannastavnim aktivnostima, u upoznavanju profesora i djelatnika, sekcijama i mnogim drugim projektima, organizacijama.
KŠC mi je pomogao da spoznam sebe više, da se više cijenim i da razvijam svoje mogućnosti i talente te da ih uistinu upotrijebim gdje je to potrebno! To mi je možda i najdraža stvar u svemu tome!
Pored toga, naši djelatnici i profesori su mi uvijek pružili ruku i pomogli kada mi je bilo najpotrebnije, a smatram da je to jako bitna sastavnica obrazovanja učenika u nekoj školi – prihvatiti nekoga takav kakav jeste i biti tu za njega. Naša škola je u tome više nego uspješna!

Kao učenica ove škole, pamtit ću mnoge izvannastavne aktivnosti, sav trud i rad uložen u realizaciju novih ideja na Vijeću učenika, avanture i nove spoznaje na izletima i projektima.
Primjer, jedno od najdražih zbivanja mi je posjet Vukovaru u 2019. godini, i to što se svake godine nastoji izabrati neka nova, zanimljiva destinacija. Obilježavanje dana otvorenih vrata je posebno zanimljiv događaj jer imamo priliku našim gostima i ostalim učenicima pokazati kako sve u našoj školi,u našim mnogobrojnim sekcijama funkcionira, volim koje ideje pripremamo i kako funkcioniramo kao grupa, kao zajednica, a to je veoma važno za daljnje razvijanje sposobnosti rada u grupi te prezentiranja.

Na vrh ovih primjera bih vjerojatno stavila razmjenu učenika u Austriji koja je u 2019. godini imala velik utjecaj na mene, zabavila me i pomogla u mnogo čemu…toliko sam uživala u tome da bih isto ponovila, kao i moje ostale kolege koje su išle na razmjenu sa mnom! Drago mi je jer sam dobila tu priliku,i još draže mi je to što KŠC omogućava svim učenicima da to iskuse svake godine i stečene kompetencije iskoriste u budućem radu.
Stoga tvrdim da je pohađanje ove škole jedno od najboljih odabira u mom životu,a tako iskustava! Radujem se još jednoj godini pohađanja i novih izazova i nadam se daljnjem uspjehu i novim, poučnim iskustvima!

Broj pregleda: 2171

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.