Intervju s učenicom I.a Sarom Kelava

  • Možeš se ukratko predstaviti.

Moje ime je Sara Kelava. Imam 16 godina. Dolazim iz Travnika. Pohađala sam Osnovnu školu  Katolički školski centar „Petar Barbarić“ Travnik i nastavila školovanje u Gimnaziji.

  •  Opiši nam što te ponukalo upisati se u Gimnaziju Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ Travnik?

Kroz osnovnu školu sam vidjela kako je to školovati se u Katoličkom školskom centru i svidjelo mi se. Zato sam i odlučila nastaviti školovanje u Gimnaziji. Također, bilo je tu i utjecaja od mojih roditelja, obitelji i prijatelja.

  •  Izdvoji što te prvo asocira kad pomisliš na našu školu, što te se posebno dojmilo, koji najzanimljiviji trenutak bi izdvojila, najdraži predmet.

Prva asocijacija na našu školu mi je već dugo Sekcija animatora i volontera. Veoma mi je zanimljiva ta sekcija i poprilično je drugačija od ostalih, neobična je i takvo nešto se i ne viđa često u našoj državi.

Neki od najzanimljivijih trenutaka su mi oni kada dođu posjetitelji u našu školu i onda im mi kroz razne aktivnosti pretstavljamo ono što ovdje učimo. Vrata naše škole su uvijek otvorena posjetiteljima, ali ipak, najveći događaj bude Dan otvorenih vrata.

Najdraži premdet mi je biologija. Već dugo ga lako učim i zabavno mi je na satima biologije. Također, profesorica nam jako lijepo predstavi gradivo i lako shvaćamo.

  •  U koje izvannastavne aktivnosti si uključena i koliko ti pohađanje istih pomaže otkriti i usmjeriti tvoje individualne karakteristike i posebnosti?

Smatram se poprilično svestranom osobom i uključena sam u mnoge izvannastavne aktivnosti.  One na kojima najviše sudjelujem su: animatori, dramska i psihološka sekcija. Možda se ove aktivnosti ne vežu za ono čime se ja kasnije želim baviti, ali trenutno se pronalazim u njima i usrećuju me. Mislim da su mi korisne jer stječem nova znanja, a pored toga, i upoznajem mnoge nove ljude sa sličnim interesima. Družim se s mnogo ljudi iz škole i mislim da za to mogu poprilično zahvaliti sudjelovanju na sekcijama i izvannastavnim aktivnostima.

  • Na kojim projektima i manifestacijama u školi si sudjelovala i možeš nam reći nešto više o tome?

Sudjelovala sam na nekoliko manifestacija i u nekoliko projekata. Najviše su me oduševili oni sa sekcijom animatora i volontera, ali i neke potpuno neočekivane manifestacije se ispostave kao velika avantura, npr. Dan kruha. To se kod nas proslavlja svake godine, ali svake i uspijeva postati bolje i drugačije, i jednostavno, okuplja nas sve zajedno.

  •  Možeš nam opisati atmosferu u tvom odjeljenju, školi. Koliko i na koji način surađuješ i družiš se s drugim učenicima u školi?

Atmosfera u mom razredu je savršena! Volim sve prijatelje iz razreda i slažemo se jako dobro. To prijateljstvo nije ostalo samo unutar razreda, mi često izlazimo i kada nema nastave. Dok je bila karantena sreli smo se mnogo puta (naravno, kada su djeca smjela izlaziti) i provodili smo mnogo vremena zajedno. Stvarno volim svoj razred i nikada ga ne bih mijenjala. Iako se kratko poznajemo, bili smo tu jedni za druge i u najsretnijim i u najtužnijim trenutcima.  Osim prijatelja iz razreda imam i mnoge prijatelje u školi, što iz svoje generacije, a što starijih.

  • Smatraš li da je Nastavni plan i program naše škole, dobra komunikacija profesora, stručnih suradnika i učenika, dobar temelj za nastavak školovanja?

Mislim da jest dobar temelj. Plan i proglam su prilagođeni i lako se prate. Profesori su uvijek dostupni za sva pitanja i pokušavaju nam olakšati gradivo koliko je u njihovoj moći. Osim toga, uvijek nas uspiju usput naučiti i poneku životnu vještinu.

  • I na kraju, što bi, na temelju svog dosadašnjeg iskustva pohađanja naše škole, poručila budućim učenicima?

Preporučila bih im prvo da bez straha dođu ovdje! Ovdje su da nauče nešto novo, da se spreme za daljnje školovanje, a prije svega, i da prožive svoje srednjoškolsko iskustvo! Ova škola je prilika za mnogo toga novog i drugačijeg i mislim da treba svemu dati priliku i probati sve što se u njoj nudi, od sekcija i izvannastavnih aktivnosti, do raznih natjecanja i projekata. Nemoguće je ne pronaći se u nečemu!

Broj pregleda: 2634

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.